Nieuws

Wij leven in een cultuur van de toekomst, een cultuur van de volgende dag. Van morgen word ik gelukkig, morgen zal ik...

Anthony de Mello
  • Facebook
  • Contact

Boektitel: Spoedcursus verlichting

11 januari 2014

Spoedcursus verlichtingDe Amsterdamse popmuzikant Tijn Touber besloot twintig jaar geleden van de ene dag op de andere dag te stoppen met seks, drank, luxe, carrière, sigaretten, afleiding en hippe schoenen. Zijn doel: verlicht worden. Na veertien jaar maakte hij de balans op en dacht: Als ik nu nog niet verlicht ben, dan word ik het nooit meer. Hij keerde terug op aarde en ging weer vrijen, dansen, lachen, zingen, feesten en … verlicht zijn.

In dit boek neemt hij je mee op de spannendste reis die je ooit zult maken: de weg terug naar je eigen licht. Onderweg maak je kennis met de mensen die Tijn door de jaren heen interviewde voor bladen als Ode en Happinez en onthult hij de essentiële stappen en inzichten die nodig zijn om gelukkig en verlicht te leven.

Wees gerust: je hoeft er niet veertien jaar over te doen en je hoeft niet celibatair te leven. Verlichting kan nu zoveel sneller en makkelijker in spijkerbroek en driedelig pak, in de file, in de kroeg, op je werk. En met hippe schoenen. Verlichting is je oorspronkelijke natuur en het is zelfs moeilijker om niet verlicht te zijn dan het wél te zijn. Dit boek is niet alleen een juweel van wijsheid en inspiratie, maar ook dé uitdaging van deze tijd.

Tijn is een geweldige verhalenverteller, dit boek leest zo soepel maar ondertussen zitten er zinnen in verstopt waar je je hele leven op kunt kauwen. Spoedcursus? Ik zou er liever heel lang over willen doen. Dus naast het bed moet dit boek en elke dag even een goed verhaal voor het slapen gaan. Da’s mooi wakker worden! oprichter en oud – hoofdredacteur Happinez

De auteur/muzikant is dertien jaar op zoek geweest naar verlichting en doet hiervan verslag in dit boek. Daarnaast laat hij talloze anderen aan het woord die hij geïnterviewd heeft voor Ode en Happinez. In vijf delen (en dertig hoofdstukken) belicht hij de reis naar binnen, de reis naar boven, terug op aarde, dragers van het licht en de nieuwe verlichting. Waarin onder meer de wet van resonantie, de kunst van visualisatie, oude programma’s wissen en thuiskomen in de wereld beschreven worden. Met een inleiding, vermelding van bronnen en aanbevolen literatuur en een dankwoord. Elk hoofdstuk begint met een uitspraak van een bekend persoon, en wordt afgesloten met vragen die je jezelf kunt stellen, korte overdenkingen, een of meer actiepunten en diverse uitspraken van bekende en beroemde mensen. De hoofdstukken over de relatie tussen gedachten en de fysieke uitwerking op het lichaam onderbouwt hij met berichten uit de wetenschappelijke hoek. Korte, leesbare hoofdstukken, verrassend eenvoudig overgebracht met verhalen in een frisse sfeer en met beide benen op de grond.